Ziua 1
Bacau - Bucuresti - Istanbul - Bursa (1100 km) Intalnire cu insotitorul de grup la Stadion Municipal Bacau la orele 21:00 si plecare cu autocarul pe traseul Bucuresti - Giurgiu - Russe - Veliko Tarnovo - Edirne - Istanbul - Bursa (se calatoreste noaptea).

Ziua 2
Vom ajunge in Bursa in cursul pranzului, in functie de formalitatile vamale. Cazare la Kirci Thermal Hotel 3* (sau similar). Timp liber pentru odihna si cumparaturi la Koza Han, un bazar din secolul XV, unde se intalneau odinioara comerciantii de pe drumul matasii, dar si pentru vizite individuale. Dupa amiaza, va propunem sa va petreceti timpul la unul din SPA-urile din Bursa si sa alegeti unul din tratamentele oferite.

Ziua 3
Bursa - Aksehir - Konya (495 km) Dupa micul dejun, vom descoperi orasul Bursa, fosta capitala a Imperiului Otoman, intr-un tur pietonal in cadrul caruia vom putea admira: Marea Moschee construita de Baiazid I, pentru comemorarea bataliei de la Nicopole, Moscheea Verde, mormantul verde unde se afla mausoleul celui de-al cincilea sultan otoman, Mehmet I, Mausoleul Sultanului Osman - intemeietorul Imperiului Otoman - si al fiului sau, Orhan. Parasim Bursa si ne indreptam spre Konya. Pe traseu vom face o scurta oprire in Aksehir, localitate renumita inca din secolul XIII, datorita lui Nastratin Hogea, renumitul personaj din povesti. Pornim spre orasul dervisilor - calugari musulmani, cu radacini in timpurile hititilor; de-a lungul secolelor XII si XIII Konya a fost capitala turcilor Seljuk si a avansat repede la rangul de centru cultural. Cazare la hotel Ibis 3* (sau similar) in Konya.

Ziua 4
Konya - Gaziantep (550 km) Mic dejun. De dimineata vom vizita in Konya asezamantul dervisilor si mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani, un renumit ganditor si mistic, unul dintre reprezentantii cei mai proeminenti ai sufismului in Anatolia, denumit printul poetilor sufi. Ne continuam drumul spre Gaziantep, pe ruta Adana - Osmaniye. Dupa amiaza sosire si cazare Gaziantep si cazare la hotel Ibis 3* in Gaziantep (sau similar). Seara recomandam vizita cu insotitorul de grup, in centrul vechi al orasului Gaziantep (Antep orasul veteran), unde putem admira panoramic cetatea cu acelasi nume, una dintre cele mai vechi din Anatolia, zona pietonala si comerciala. Gaziantep este pe locul intai pe harta culinara a Turciei, cu o multitudine de preparate din carne, dar si cu baklavale ale caror foi de aluat se pregatesc la grosimea de un milimetru.

Ziua 5
Gaziantep - Muzeul Zeugma - Sanliurfa - Gobekli Tepe - Mardin (350 km) Mic dejun. Dimineata transfer cu autocarul la Muzeul Zeugma, unde se pastreaza mozaicuri vechi de 2000 de ani, cu dimensiuni de pana la 500 mp, care au fost descoperite pe valea fluviului Eufrat. In continuare pornim spre Sanliurfa, unde vom realiza turul panoramic, dar si pietonal, urmand a vizita: Muzeul de arheologie, Golbasi, parcul unde se afla bazinele sacre cu pesti - Balikli Gol, frumoasa Moschee Rizvaniye Vakfi, complexul Medrese si Moscheea Halilur Rahman. In Sanliurfa se afla pestera unde s-a nascut profetul Avraam (Ibrahim), transformand acest loc intr-un important centru de pelerinaj al lumii islamice. Dupa amiaza vom ajunge la Gobekli Tepe, cel mai vechi sit arheologic din lume (11500 ani), dintr-o perioada in care inca nu se inventase inca agricultura si nici ceramica. Templul a fost ridicat cu mult inaintea piramidelor egiptene, sau a sitului Stonehenge din Marea Britanie si gazduia, la originea sa, vanatorii si culegatorii. Seara sosire si cazare in Mardin la Mesopotamia Garden Hotel 4* (sau similar).

Ziua 6
Mardin - Dara (60 km) Mic dejun. Astazi vom vizita panoramic, dar si pietonal orasul Mardin si vom putea admira: Zinciriye Medresesi, colegiul teologic fondat in 1385 si sculptat in piatra de calcar, Kirklar Kilisesi, biserica ortodoxa asiriana, Moscheea Sehidiye, Moscheea Ulu (veche), Muzeul Mardin, orasul vechi, cu strazile sale pietruite si bazarul. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale in centrul vechi si masa de pranz (optional). Dupa amiaza ne vom indrepta spre Dara, o veche garnizoana romana, unde au fost construite primele diguri si cisterne din Mesopotamia. Vom vizita ruinele vechii cetati, cisterna si sanctuarul ofiterilor romani. Intoarcere in Mardin si timp liber la dispozitie. Recomandam plimbarile individuale, vizitarea magazinului cu dulciuri si cafea Saltukhan, dar si cel cu vinuri asiriene Suryani.

Ziua 7
Deyrulzafaran - Mydiat - Manastirea Mor Gabriel - Tur Abdin (optional) Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Mardin, sau optional va propunem o excursie la Manastirea ortodoxa Deyrulzafaran, la Manastirea Mor Gabriel, pe platoul Tur Abdin si in orasul Mydiat. Prima oprire va avea loc la Manastirea ortodoxa Deyrulzafaran (Floarea Sofranului), cel mai important centru religios asirian, fosta resedinta patriarhala timp de 640 de ani. In continuare ne deplasam pe platoul Tur Abdin, la Manastirea Mor Gabriel (Sf.Gabriel), care este cea mai veche manastire ortodoxa asiriana si una dintre cele mai vechi manastiri din lume (397 d.Hr.). Vom admira arhitectura unica, cu mozaicuri din perioada bizantina, domuri, capelele, turnuri, terase, usi vechi si motive decorative cu sculpturi in piatra de Midyat. Tur Abdin (muntele slujitorilor lui Dumnezeu) este o regiune deluroasa din sud-estul Turciei, aceasta cuprinzand jumatatea estica a Provinciei Mardin si Provincia Sirnak, aflata la vest de raul Tigru, aproape de granita cu Siria. Continuam cu un popas in centrul vechi al orasului Mydiat, pentru a vizita cladirile istorice, unde au fost filmate nenumarate seriale turcesti. Este unul dintre cele mai interesante orase ale Mesopotamiei, cu o arhitectura unica, unde conacele din piatra sunt decorate cu sculpturi meticuloase. Intoarcere la Mardin si cazare la acelasi hotel. Tarif informativ: 40 Euro/pers. (include: transport cu autocar, ghid local si biletele de intrare). Timp liber la dispozitie in centrul vechi al Mardin.

Ziua 8
Mardin - Diyarbakir - Muntele Nemrut - Adiyaman (350 km) Mic dejun. Ne indreptam spre Diyarbakir, unde in timpul unui scurt tur panoramic, vom putea admira: podul Dicle, situat peste raul Tigru, faimoasele ziduri lungi de 6 km ale cetatii, construite din bazalt, cu pana la 12 metri inaltime si 5 metri grosime, aflate in patrimoniul UNESCO si dupa o scurta oprire la vechile porti de acces in cetate, vom poposi la Hanul lui Hasan Pasa, un caravanserai din secolul XVI si pastrat in forma originala pana in ziele noastre. In continuare ne vom deplasa la biserica armeneasca Surp Giragos. Dupa amiaza vom vizita Muntele Nemrut, pe una dintre cele mai inalte culmi ale lantului muntos Taurus, unde vom descoperi la o altitudine de 2134 m, statuile zeitatilor civilizatiilor grecesti, armene si iraniene, incercuind mormantul Regelui Antioh I - Zeul Rege. Accesul pana la situl arheologic se face cu transfer local privat (microbuze de 8-12 locuri) si se va achita la fata locului. Tarif informativ 10 Euro/pers. Seara sosire si cazare la Unal Hotel 3* (sau similar) in Adiyaman.

Ziua 9
Adiyaman - Cappadocia (510 km) Dupa micul dejun pornim spre Cappadocia pe ruta Golbasi - Kahramanmaras - Kayseri. Dupa amiaza sosire in Cappadocia, o zona unica, cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit, cat si pentru orasele subterane vechi de milenii. Datorita locatiei izolate, a fost vreme indelungata loc de refugiu si pustnicie pentru multi calugari crestini, dar si pentru oameni de rand, impotriva persecutiei legiunilor Imperiului Roman si a hoardelor triburilor musulmane. Continuam traseul, calatorind spre orasul Avanos, renumit pentru arta olaritului, o localitate strabatuta de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1350 km). Urmeaza stancile Pasabag, unice datorita aspectului lor (seamana cu niste de calugari, de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor). Seara cazare In zona Nevsehir la hotel Tassaray 4* (sau similar).

Ziua 10
Cappadocia Mic dejun. Dimineata devreme, va recomandam (optional), o experienta de neuitat: zbor cu balonul cu aer cald pe deasupra formatiunilor stancoase din Cappadocia. Pret informativ: de la 175 Euro/pers. (in functie de disponibilitatile de la fata locului), minim 10 platitori - include transport cu autocarul, bilet pentru balon; nu include masa de pranz. Zborul se poate realiza numai la primele ore ale diminetii, in functie de disponibilitatile baloanelor din ziua respectiva, de conditiile meteorologice Nu se accepta rezervari in prealabil, ci doar cu maxim 48 ore inainte de zbor. Continuam cu muzeul in aer liber Goreme - complex monahal cu mai multe biserici si capele sapate in piatra, unde pe vremuri a existat un important centru religios. Spre sfarsitul zilei, vom admira castelul Uchisar, cel mai inalt punct din regiune, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei, urmand: Valea Porumbeilor (aici se adaposteste cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume) si Valea Zemi. Aici peisajele par desprinse din basme, datorita formatiunilor vulcanice unice in lume. Dupa amiaza ne delectam cu o plimbare la Kizilcukur (Valea Rosie) si in satul Cavusin unde casele sunt construite in piatra. Ultima oprire va fi la orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si musulmanilor. Cazare la acelasi hotel in regiunea Cappadocia.

Ziua 11
Cappadocia - Istanbul (720 km) Dupa micul dejun pornim spre Istanbul. Sosire pe malul european al Bosforului in cursul serii pentru cazare la hotel Grand Ant 3* (sau similar). Seara va propunem optional o Seara Turceasca, cu cina, bauturi locale si spectacol traditional, cu dans si muzica live.

Ziua 12
Istanbul (vizitare) Mic dejun. Tur pietonal de oras cu insotitorul de grup in cartierul vechi: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453; Hipodromul antic - locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fantana lui Wilhelm II. Turul se incheie la Marele Bazar - una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Cazare la acelasi hotel. Timp liber la dispozitie. La ora 16:00 va propunem optional Croaziera pe Bosfor. Este cea mai buna solutie de a admira arhitectura Istanbulului pe ambele maluri, Cornul de Aur, podurile peste stramtoare, Turnul Galata, cartierele istorice Fanar, Karakoy, Kadikoy si nu in ultimul rand Cetatea Rumeli. Cazare la acelasi hotel. Include transfer cu autocarul hotel - port - hotel, bilet de vapor, ghid local si insotitor de grup. Dupa amiaza intoarcere la hotel. Pret informativ: 25 Euro/pers. pentru un grup minim de 20 persoane. Seara va propunem optional Istanbul By Night, cu traversarea podurilor Bosfor si Sultan Mehmed, vizite in zona moderna a orasului unde se afla zgarie-norii si dealul Camlica, pentru vedere panoramica asupra orasului. Pret informativ: 15 Euro/pers. pentru un grup minim de 20 de persoane. Intoarcere si cazare la acelasi hotel.

Ziua 13
Istanbul - Edirne - Bucuresti - Bacau (940 km) Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecare spre Bacau. Dupa un scurt popas in Edirne (vizita la Moscheea Selimiye), vom traversa Bulgaria si vom ajunge in Bacau in cursul serii, in functie de formalitatile vamale.


20 EURO reducere pentru plata integrala pana la 31.03.2021

Pret: 490 EURO / 470 LEI tarif non-refundable
Supliment camera single: 200 EURO

IMBARCARE DIN Bacau
Pentru grup minim 6 persoane - transfer microbuz, gratuit din toate orasele din Moldova pana in Bacau (tur/retur)

Grup minim: 40 pers.
- Pentru un grup de 35-39 persoane, pretul se majoreaza cu 10 EURO/pers.
- Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 20 EURO/pers.
- Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 35 EURO/pers.
Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza.

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 11 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri 3*
- Tururi de oras: Istanbul, Sanliurfa, Bursa, Aksehir, Gaziantep, Mardin, Diyarbakir si vizite conform program
- Ghid-insotitor din partea agentiei

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/pers. se achita la destinatie
- Excursiile optionale
- Transfer local la muntele Nemrut cu microbuz: 10 EURO/pers. (se achita la fata locului)
- Asigurarile medicale si STORNO cu extindere COVID-19
- Bauturile racoritoare sau alcoolice la mesele incluse in program
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)

EXCURSII OPTIONALE
- Deyrulzafaran - Mydiat - Manastirea Mor Gabriel - Tur Abdin: 40 EURO
- Seara turceasca Istanbul: 45 EURO
- Croaziera Bosfor: 25 EURO
- Istanbul by night: 15 EURO

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF NON-REFUNDABLE

TERMENE DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (31.03.2021).

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (31.03.2021);
- 100% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei (31.03.2021).

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Bursa
Transport Autocar Istanbul - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bacau catre Mesopotamia - Cappadocia (13 zile), Toate locatiile, Turcia

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta