OFERTE SEJUR STATIUNI BALNEARE ROMANIA

* Oferte Decada Balneara * O saptamana de refacere * Oferte de Weed-end * Sejurul la hotelurile din statiunile balneare poate fi achitat si cu tichete (vouchere) de vacanta electronice (card)

PRINCIPALELE STATIUNI BALNEARE

BAILE TUSNAD

Baile Tusnad, jud. Harghita, sunt o statiune cocheta, micuta, numita pe vremuri “mica Elvetie”.Se afla pe Cheile Oltului, la o altitudine de 650  m, in partea sudica a Depresiunii Ciucului, intre M-tii Harghitei si Bodoc. De aici, se poate pleca in diverse drumetii, care mai de care mai interesante. Dar, mai ales, la doua ore de mers pe jos prin paduri de fagi, mesteceni si conifere, se ajunge la singurul lac vulcanic al Europei, lacul Sfanta Ana. Situat in M-tii Harghitei, la 950 m altitudine, acest lac unic in Europa, este inconjurat de padurile reci si intunecoase ale Rezervatiei Naturale TINOVUL MOHOS.

De forma aproape circulara, similar cu o paleta de pictor, lacul isi completeaza apele numai din precipitatii, neavand izvoare, puritatea apei apropiindu-se de cea a apei distillate. 

Fenomenele vulcanice din zona Tusnadului au avut un rol important in formarea si dezvoltarea statiunii, iar prezenta emanatiilor de CO2 si a apelor minerale au permis practicarea tratamentelor terapeutice. 

Sunt tratate afectiuni cardiovasculare, reumatismale sau ale bolilor de piele, iar statiunea dispune de baza de tratament, unde se efectuează bai carbogazoase calde, aplicatii cu parafina, hidroterapii si fizioterapii, gimnastica medicala, electroterapie. 

 

COVASNA

Statiunea Covasna se afla in zona centrala a tarii, in Carpatii de curbura si are un potential turistic si balneo- climateric extrem de valoros. Este amplasata la 60km de Brasov si 250km de Bucuresti. Se mai numeste statiunea “inimii” deoarece este cea mai renumita in tratarea bolilor cardiovasculare, datorita mofetelor ce au un efect vasodilatator care determina cresterea fluxului sanguin muscular si cerebral, contribuie la scaderea tensiunii arteriale și totodata la calmarea durerilor reumatice. Aerul incarcat de ioni negativi este aur pentru plamani si respiratie, cele “1000 de izvoare minerale” trateaza “1001” boli de metabolism, scadere a imunitatii si digestive.

Orașul are hoteluri moderne si nenumarate pensiuni, un spital de profil cardiologic (Cardiologie Covasna) cu baze de tratament de profil moderne.

 

BAILE OLANESTI

Daca doriti sa gustati sau sa va tamaduiti cu “Izvoarele de aur”, poftiti in Olanesti! In putine locuri exista mai multe ape minerale medicinale decat aici. Izvoarele sunt iodurate, bromurate, calcice, sodice, clorurate, sulfuroase si sunt cunoscute de pe la 1760. 

Statiunea este pe Valea Oltului, situata pe Paraul Olanesti, la 18km de Rm. Valcea.

Beneficiile pentru sanatate sunt extreme, aici tratandu-se nenumarate boli: afectiuni digestive, afectiuni renale si ale cailor urinare, afectiuni cronice ale ficatului si cailor biliare, afectiuni respiratorii, afectiuni metabolice si de nutritie, afectiuni dermatologice, afectiuni alergice, boli profesionale (intoxicatii cu metale grele: Pb, Hg, As), afectiuni cardiovasculare si altele. 

Toate bazele de tratament au in dotare instalatii si aparatura moderne, iar unele chiar de ultima generatie. Se aplica termoterapie, fizioterapie, mecanoterapie si kinetoterapie. 

Dupa minim o saptamana de tratament, aer curat, plimbarile pe drumurile cu izvoare vindecatoare, odihna si tot ce inseamna cura balneara, vei redeveni plin de viata, vigoare si sanatate. Incearca!

 

BAILE HERCULANE

Mergand spre sud-vestul tarii, intalnim cea mai veche si renumita statiune a acestei zone a Europei: Baile Herculane. Piatra de temelie a fost pusa chiar de Imparatul Traian acum 2000 de ani, uimit de pitorescul naturii si de bogatia apelor minerale si termale, romanii avand deja cultul balnear preluat de la greci. Secolul XIX a fost perioada maximei infloriri a statiunii, fiind vizitata de imparatii si regii Europei, Imparateasa Sissi a Austro- Ungariei, gasind-o “distincta si incantatoare”. 

Se afla in jud. Mehedinti pe Valea Cernei, inconjurata de minunatii ale naturii: rezervatia naturala Domogled, Cheile Nerei, cascadele Bigar si Beusnita, pestera Comarnic si multe altele, toate acestea fiind invitatii la drumetii si plimbari de neuitat. 

Neglijata o perioada din cauza lacomiei umane, acum cunoaste o importanta revigorare, construindu-se multe hoteluri si pensiuni moderne, confortabile si la standarde inalte. 

Favorizata de natura cu ce a avut mai bun: climat cu influente mediteraneene, ape minerale izotermale si hipertermale (40- 60 grade), slab radioactive, sulfuroase, clorurate, calcice, sodice etc, Herculane te asteapta si cu aparatura si instalatii pentru tratamente de ultima generatie: aerosoli, masaje, kinetoterapie, bai termale, bai in ape sulfuroase si sarate, mofete, sauna, impachetari cu namol sapropelic si parafina, acupunctura, reflexoterapie etc. 

 

BAILE FELIX

In zona de nord- vest a Romaniei se afla cea mai mare statiune balneara, Baile Felix in jud. Bihor, la 9km de Oradea. Asezata in Campia Crisurilor la o altitudine de 150m, are un climat bland, ideal pentru turismul balnear. Este o statiune cu regim permanent si ofera peste 7000 de locuri de cazare, unde turistii se vor bucura de conditii excelente de relaxare, odihna, recuperare, intr-un cuvant o vacanta benefica. 

Aici exista izvoare cu apa geo- termala descoperite din antichitate, cu proprietati curative certificate si temperaturi intre 40- 49 de grade, namoluri sapropelice si un bioclimat unic cu o umiditate perfect echilibrată, ce induce o stare generala de bine. 

Afectiuni precum: hernie de disc cervicala sau lombara, afectiuni ale sistemului nervos central sau periferic, pareze, paralizii, nevrite, polinevrite sau boli ale sistemului circulator (arteritele), gastrita hiperacida, diabet zaharat, guta si ginecologice, sunt tratate cu mult succes. 

Bazele de tratament sunt updatate cerintelor pacientilor, moderne si diversificate: instalatii pentru bai la cada, aplicari de namol si parafina, electro si hidroterapie, sauna, piscine exterioare si interioare etc. 

Te poti trata cu succes si la orice varsta de: reumatism, osteoporoza, rahitism, inima, artroza, afectiuni neurologice, dermatologice si lista continua…

Solicita oferta