DESCRIERE KAVARNA
 Kavarna este o mica localitate la Marea Neagra in regiunea Dobrudja aflata in Nord Estul Bulgariei avand o populatie de aproximativ 12.500 locuitori. Orasul este situat la 48 km Nord de Varna, 49 Km de Dobrich, doar 12 km de pitorescul Cap Kaliakra si 43 km de granita cu Romania - Vama Veche. Zona de Nord a orasului este inalta si stancoasa in timp ce sudul orasului consta intr-o excelenta plaja pitoreasca. Cele mai recente date istorice sunt din secolul 6 i.e.n. si sunt legate de asezarea Bizone populata de traci. Mai tarziu, zona a fost dominata de greci si tranformata intr-o colonie greaca. In secolul 1 i.e.n. orasul a suferit de pe urma unui cutremur care l-a distrus aproape complet. Apoi a fost reconstruit si inclus ca teritoriu al Imperiului Roman si apoi al Bizantului. Dupa fondarea statului Bulgar in Peninsula Balcanica orasul si-a schimbat numele de mai multe ori. Astfel, s-a numit Karvouna, Karbona, Karnava si in final Kavarna. Turcii l-au cucerit in 1393. Cu putin inainte de eliberarea Bulgariei in 1878, orasul a fost ars si devastat.
reduceri-early-booking
reduceri-early-booking
reduceri-early-booking

 

Orasul Kavarna a fost inca o data reconstruit si a devenit un centru agricol si piscicol. In ultimii ani, Kavarna s-a transformat intr-o excelenta locatie de vacante, combinand confortul modern cu o atmosfera unica, pastrandu-se in acelasi timp atat linistea cat si sarmul. Pe dealul Chirakman, care se afla la 3 km de Kavarna, se mai pot vedea ruinele fortaretelor Romane si oraselor medievale. Site-ul arhelologic de la Zailata pastreaza monumente semnificative si artefacte din diverse perioade ale istoriei locale. O alta destinatie pentru excursii locale este Capul Kaliakra, de asemenea un site arhelogic si zona natural protejata, faimoasa pentru legenda mai multor fecioare care nu au voit sa fie convertite la religia islamica, si-au prins parul in cosite si s-au aruncat in mare. Exista in oras mai multe muzee de vizitat – Muzeul Maritim si al Dobrujei, Muzeul Orasului, Muzeul Etnografic si doua biserici. Zona Dobrudja ofera conditii foarte bune pentru turismul de vanatoare – sunt patru rezervatii pentru vanatoare in orasele Dobrich, Balchik, General Toshevo si Tervel. Un numar important de spa-uri minerale si zone cu namol terapeutic sunt localizate in vecinatatea orasului. Kavarna a devenit o destinatie atractiva de asemenea pentru iubitorii de golf. Aceasta se datoreaza si constructiei a doua noi terenuri de golf – unul intre oras si Balchik si altul, de-a lungul coastei, langa mare.

Orasul a inceput sa devina o locatie pentru multe concerte ale trupelor bulgaresti sau internationale (Deep Purple, Scorpions, Nazareth, Ronnie James Dio). De asemenea, orasul gazduieste festivaluri nationale si internationale de folclor si alte evenimente culturale.

Solicita oferta