Oferte sejur Creta Grecia

SEJUR CHARTER AVION CRETA Alege tipul de transport, aeroportul si destinatia dorita in motorul de cautare !
City Break title City Break subtitle
SEJUR CHARTER AVION CRETA Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle

Vezi plecarile din orasul tau:

De ce sa alegi un sejur in insula Creta

Nu esti convins inca sa alegi un sejur in insula Creta? Iata doar cateva motive sa o faci!

 

    Creta ofera o varietate unica de peisaje care nu se regasesc in nicio alta zona a Greciei;

    Plajele din Creta sunt, in mare parte, salbatice, ideale pentru cei care fug de agitatie;

    Istoria nesfarsita a locului prezenta oriunde ai privi!

    Creta este unul dintre cele mai ospitaliere locuri din Grecia;

    Vremea pe insula este placuta in cea mai mare parte a anului, avand in vedere ca aici intalnim un climat mediteranean.

    De la preparate delicioase si vinuri alese, Creta gazduieste unele dintre cele mai bune feluri de mancare, apreciate la nivel international!

Cele mai importante obiective turistice din Creta

   Cu siguranta ca nu poti explora intreaga frumusete a insulei intr-un singur sejur, insa iti va fi util sa stii care sunt cele mai importante obiective din Creta daca urmeaza sa ajungi in vacanta aici.  Regiunea Chania, pozitionata pe partea de vest a insulei Creta este dominata de impresionantii Munti Albi, insa acestea nu sunt singurele atractii ale zonei! Descopera in cele ce urmeaza si alte obiective turistice din Chania:

Vechiul Port Venetian

Vechiul Port Venetian din Chania este considerat unul dintre cele mai semnificative obicetive turtice ale locului. Acesta a fost construit de catre venetieni intre anii 1320 si 1356 si era considerat la vremea aceea cel mai important centru comercial din Marea Mediterana. Astazi, multe dintre componentele sale au fost refacute, cum ar fi fortareata si fortificatiile, insa portul a devenit gazda barurilor si cafenelelor din zona.

Moscheea Ienicerilor

Asa cum spuneam, insula Creta este o zona intesata de influente ale altor popoare. Asadar, deloc surprinzator, in Chania cladirile bizantine, venetiene si otomane coexista in peisajul orasului. Un punct de referinta al zonei Chania este Moscheea Ienicerilor, o constructie otomana care dateaza din 1645 si care se afla chiar in port. Desi aceasta a trecut printr-o serie de asalturi de-a lungul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, ea a fost refacuta ani mai tarziu si reprezinta o demonstratie deosebita a arhitecturii turcesti. În 1923, cladirea a incetat insa sa mai functioneze ca o moschee, iar de atunci ea este utilizata in diferite scopuri – pentru expozitii, ca birou de informare turistica etc.

Si, daca te intrebi cine erau ienicerii, trebuie sa stii ca acestia erau sclavi non-musulmani, de obicei luati ca prizonieri de razboi. Mai tarziu, ienicerii au devenit acei oameni de baza ai sultanului, tineri soldati care avea intre sase si paisprezece ani si care erau luati din casele lor si trimisi sa locuiasca alaturi de familiile turcesti pentru invata limba si obiceiurile islamului.

Aqua Park-ul Limnoupolis

Una dintre cele mai populare atractii turistice din Creta se afla in Chania. Este vorba despre Aqua Park-ul Limnoupolis, care se intinde pe o suprafata de 54.000 de mp si care a fost deschis in 1997. Parcul acvatic este situat la numai cateva minute de centrul orasului, la poalele muntilor albi si ofera oportunitati de recreere atat pentru copii, cat si pentru cei mari. Aici te asteapta un ambient exotic, dominat de palmieri si maslini care strajuiesc zonele de SPA si pool barurile; de asemenea, pentru copii si pentru cei dornici de aventuri acvatice, exista numeroase tobogane, leagane si sezlonguri confortabile ideale pentru pauzele dintre sesiunile de distractie in apa!

Solicita oferta